Taxaties

Wat is een taxatie?

Een taxatie is het uitbrengen van een waarde-oordeel door een daartoe bevoegd persoon met een bepaald doel. Een ander woord voor een taxatie is een waardebepaling, een prijsbepaling, een schatting of een waardering.

Wanneer is een taxatie nodig?

Een taxatierapport heeft u nodig bij de aankoop van een woning of bedrijfspand, een verbouwing, het vaststellen van successie- of overdrachtsbelasting, WOZ-zaken of het oversluiten van een hypotheek. Het is belangrijk dat u kunt vertrouwen op de inhoud van een taxatierapport en dat u begrijpt hoe de waarde tot stand is gekomen.

Hoe komt een taxatie tot stand?

Bij onze taxaties hanteren wij voor het opmeten van het woonoppervlak de NEN 2580. Meer informatie over deze NEN-norm vindt u hier. We houden bij het tot stand komen van de marktwaarde rekening met allerlei factoren zoals de grootte van het huis en het perceel, de afwerking, het onderhoud, omgevingsfactoren, bodemgesteldheid, bestemming, transacties in de omgeving etc.

Geen hypotheek zonder taxatie

De geldverstrekker kan aan de hand van het taxatierapport beoordelen of een hypothecaire lening al dan niet verantwoord kan worden verstrekt. De hypotheekverstrekker of financieel adviseur kan een taxateur voordragen, maar u mag er ook zelf één kiezen. U betaalt immers zelf de rekening en wie betaalt, bepaalt.

Strenge richtlijnen voor een taxatierapport

Onze taxateur is aangesloten bij het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) en is als NWWI taxateur verplicht de taxatie volgens uniforme en strenge richtlijnen te onderbouwen, zodat u kunt zien hoe de getaxeerde waarde tot stand is gekomen. Dit filmpje laat zien wat het NWWI voor u doet: NWWI - hoe werkt het?

Waar mogen wij taxeren?

Elke taxateur moet zich beperken tot zijn eigen werkgebied en mag daarbuiten geen NWWI-taxaties uitbrengen. Hij/zij weet alles wat nodig is over die regio om tot de juiste waarde te komen. Wij taxeren op het gehele eiland Goeree-Overflakkee. Hieronder vallen de woonplaatsen Middelharnis, Sommelsdijk, Dirksland, Melissant, Herkingen, Ooltgensplaat, Stad aan ’t Haringvliet, Achthuizen, Den Bommel, Stellendam, Ouddorp en Goedereede. Onze taxateur is zeer ervaren en taxeert behalve voor huizenverkopers en huizenzoekers ook voor woningcorporaties, professionele investeerders, bedrijven, gemeente Goeree-Overflakkee en geldverstrekkers. 

Taxatierapport aanvragen?

Wilt u een taxatie van uw huis of bedrijfspand aanvragen, of meer informatie ontvangen? Vul dan hier uw gegevens in of bel ons tijdens kantooruren.

Kunnen wij u helpen?